دستگاه سابلیمیشن

نکات مهم خرید دستگاه چاپ حرارتی

در هنگام خرید دستگاه چاپ حرارتی به چه نکاتی باید توجه کرد؟

دستگاه‌های چاپ حرارتی از انواع دستگاه‌های چاپ هستند که عمل چاپ را از طریق فشار و گرما انجام می‌دهند. این دستگاه‌ها از ترموستات و تایمر دیجیتال برای کنترل زمان و حرارت هنگام چاپ برخوردار هستند. دستگاه‌های پرس حرارتی تنوع زیادی دارند و از نظر اندازه، نوع صفحه، قابلیت‌ و موارد دیگر با هم تفاوت دارند. برای همین در زمان خرید دستگاه چاپ حرارتی باید به خصوصیات و قابلیت‌های دستگاه توجه کرده تا بتوان بهترین دستگاه را خریداری کرد. در این مطلب قرار است در خصوص دستگاه‌های چاپ حرارتی صحبت کنیم و با نکات مهم برای خرید آنها آشنا شویم.

دستگاه چاپ حرارتی چیست؟

دستگاه چاپ حرارتی دستگاهی است که عمل چاپ را به وسیله فشار و حرارت در دو سطح یا صفحه انجام می‌دهد. این دستگاه‌ها از قابلیت کنترل فشار، دما و مدت زمان فرآیند چاپ برخوردار هستند. فشار و حرارت باعث می‌شود تا چاپ با دقت بالایی به سطح منتقل شود. از دستگاه پرس حرارتی برای چاپ بر روی سطوح مختلفی از جمله لباس، پارچه، لیوان، سرامیک، پازل، گلدان و غیره میتوان استفاده کرد.

نحوه استفاده از دستگاه چاپ حرارتی

  • تنظیم حرارت و زمان: این دستگاه‌ها دارای تایمر دیجیتال برای تنظیم دما و زمان هستند. دما و حرارت باید متناسب با سطح چاپی تنظیم شود.
  • قرار دادن سطح چاپ شونده روی صفحه: پس از تنظیم حرارت و زمان باید پارچه یا سطح چاپی مورد نظر را روی صفحه قرار داده و آن را به خوبی صاف کرد.
  • پیش گرم کردن پارچه: اکثر دستگاه‌ها پارچه را از قبل گرم می‌کنند. این کار سبب تمیز شدن سطح یا از بین رفتن رطوبت پارچه می‌شود.
  • تنظیم کاغذ چاپ شده: کاغذ طرح سابلیمیشن بر روی سطح قرار داده می‌شود. در چاپ تصعید ورق باید به طور دقیق و صاف در محل قرار بگیرد.
  • بستن درب دستگاه: با بسته شدن درب پارچه تحت فشار قرار می‌گیرد. در این مرحله باید کمی صبر کرده تا زمان‌سنج طبق زمان تعیین شده هشدار دهد.

 

نحوه استفاده از دستگاه چاپ حرارتی

10 نکته مهم برای خرید دستگاه چاپ حرارتی

1. اندازه و وزن دستگاه

دستگاه‌های چاپ حرارتی در وزن و اندازه‌های مختلفی موجود هستند. بسته به فضای کاری باید دستگاه با اندازه مناسب را خریداری کرد. در صورتی که فضای کاری محدود است، بهتر است به سراغ دستگاه‌های کوچک رفت. البته برای چاپ حرارتی باید از یک اتاق مجزا استفاده کرده تا بتوان البسه یا لوازم مورد نظر را به خوبی پهن کرده و عمل چاپ را بر روی آنها انجام داد. برخی از دستگاه‌های پرس حرارتی تقریبا به فضای 3 فوت نیاز دارند. این دستگاه‌ها برای محیط‌هایی که فضای زیادی در دسترس دارند، مناسب است.

2. سازگاری با حجم کاری

افرادی که به طور محدود از دستگاه‌های چاپ حرارتی استفاده می‌کنند، دستگاه‌های ارزان را گزینه بهتری می‌دانند. اما افرادی که حجم بالایی از تولید دارند و قرار است از دستگاه استفاده زیادی داشته باشند، معمولا به سراغ خرید دستگاه‌های با ظرفیت بالا و قدرتمندتر می‌روند. در زمان خرید دستگاه پرس حرارتی حتما به نوع گیره‌های قالب توجه داشته باشید. گیره‌های قالبی که ضخامت بالایی دارند، بهتر از گیره‌های نازک گرما را در خود حفظ می‌کنند.

3. دمای دقیق دستگاه

دستگاه‌های چاپ حرارتی از قابلیت تنظیم و کنترل دما برخوردار هستند. تنظیمات دمایی برای انتقال موفقیت‌آمیز حرارت ضروری است. در صورتی که دما و حرارت در حد کم تنظیم شود، چاپ صورت گرفته پس از چند بار شستشو از بین می‌رود. حرارت و دمای بالا هم سبب چسبندگی و نزدیک شدن بیش از حد الیاف لباس می‌شود.

بعضی از دستگاه‌های چاپ حرارتی با المان‌های میله گرمایش جداگانه و با تکنولوژی کویل گرمایشی کار می‌کنند. پرس‌های مجهز به تکنولوژی میکانیت خیلی سریع‌تر گرم می‌شود. چرا که هر عنصر به طور جداگانه در زمان روشن شدن پرس کنترل می‌شود. برای چاپ موفق بهتر است در فواصل زمانی منظم به بررسی دستگاه بپردازید و آن را از نظر گرما کنترل کنید. برای بررسی اینکه آیا دستگاه طبق دمای نشان داده در صفحه نمایش گرم می‌شود یا خیر، میتوان از نوارهای مخصوص اندازه‌گیری دما استفاده کرده و آن را بر روی سطح دستگاه چسباند.

 

دمای دقیق دستگاه

4. حرارت یکنواخت در سراسر گیره قالب

دستگاه چاپ حرارتی باید قادر به ایجاد دمای متعادل در سراسر گیره قالب باشد. یکی از مشکلاتی که برخی از دستگاه‌های چاپ حرارتی ارزان قیمت دارند این است که توزیع گرمایی خوبی ندارند. برای همین باید به سراغ خرید دستگاه چاپ حرارتی از برندهایی رفت که امتحان خود را در این زمینه به خوبی پس داده‌اند. چنین دستگاه‌هایی میتوانند گرما را در سراسر گیره قالب توزیع نمایند.

5. نوع صفحات

از دیگر نکات مهم برای خرید دستگاه چاپ حرارتی باید به نوع صفحه اشاره کرد. صفحات این دستگاه‌ها به صورت ثابت یا قابل تعویض هستند. در صورتی که قرار است تنها یک طرح بر روی پارچه یا سطح چاپ شود، میتوان از دستگاه‌های صفحه ثابت استفاده کرد. اما اگر قرار است طرح‌های مختلف با اندازه‌های متفاوت بر روی پارچه چاپ شود، بهتر است به سراغ دستگاه چاپ حرارتی با صفحات قابل تعویض رفت.

 

نوع صفحات

6. زمان و دمای دیجیتالی

دستگاه‌های پرس حرارتی ارزان قیمت، معمولا یک ترموستات عقربه‌ای دارند و با تکیه بر زمان سنج‌های دستی یا زنگوله‌ای کار می‌کنند. حال اگر به طور متناوب به کار پرداخته شود، باید به سراغ دستگاه با پنل کنترل دما و گرمای دیجیتالی رفت. این دستگاه‌ها برای حجم کاری بالا مناسب هستند. در دستگاه‌های مجهز به پنل دیجیتالی میتوان تنظیمات دلخواه خود را اعمال کرد.

7. فشار متعادل

برای چاپ حرارتی به دستگاه با تنظیمات فشار متمرکز و گیره قالب گرمایی شناور نیاز است. برخی از دستگاه‌ها توانایی مدیریت فشار بهتری نسبت به سایر دستگاه‌ها دارند. برای همین در زمان خرید دستگاه باید به این موضوع نیز توجه شود.

8. جایگذاری منسوجات

یکی دیگر از نکات مهم برای تهیه و خرید دستگاه چاپ حرارتی، توجه به جایگذاری منسوجات و سهولت در تغییر موقعیت لباس است. منسوجاتی که قرار است مورد چاپ قرار بگیرند، باید به راحتی جایگزین شوند. بدون اینکه دست کاربر دچار آسیب و سوختگی شود. تعیین مکان دقیق در دستگاه‌های پرس حرارتی نوع پیوسته نوسانی بسیار راحت‌تر از برخی دیگر از دستگاه‌ها است.

9. برند سازنده دستگاه

دستگاه‌های پرس حرارتی توسط برندهای مختلفی ساخته می‌شوند. برای خرید دستگاه بهتر است در ابتدا به خوبی تحقیق کرده و سپس به سراغ برندهای معتبر رفت. پیش از خرید دستگاه چاپ حرارتی باید تحقیقات لازم را به خوبی انجام داده و نسبت به مداومت کاری، ماندگاری، سرویس، خدمات پس از فروش و گارانتی شرکت سازنده اطلاع پیدا کرد.

10. انوع دستگاه چاپ حرارتی

در زمان خرید دستگاه پرس حرارتی باید به نوع دستگاه نیز توجه شود. این دستگاه‌ها در چند مدل مختلف موجود هستند:

  • پرس حرارتی دستی: در این دستگاه اپراتور باید صفحه را به طور دستی جابجا کند. زمان انتقال طرح به طور دستی بر روی کنترل پنل وارد می‌شود. زمان باز شدن قفل هم با یک سیگنال صوتی یا بصری نمایش داده می‌شود. دستگاه‌های چاپ حرارتی دستی برای افراد مبتدی مناسب هستند و نسبت به سایر دستگاه‌ها قیمت خرید کمتری دارند.
  • پرس حرارتی نیمه اتوماتیک: کار با این دسته از دستگاه‌های چاپ حرارتی نسبت به نوع دستی آسان‌تر است. تنها باید صفحه را با دست پایین آورد. پس از اتمام کار صفحه با وجود آهنربای الکتریکی باز می‌شود. این دستگاه‌ برای کسب و کارهایی مناسب است که اپراتور نمیتواند در کل زمان انتقال طرح در کنار آن بایستد.
  • پرس حرارتی پنوماتیک: این دسته از دستگاه‌های چاپ حرارتی نسبت به دو نوع قبلی راحت‌تر و کارآمدتر هستند. فرآیند پایین آمدن صفحه با فشردن دکمه مخصوص انجام می‌شود. پس از تمام شدن کار هم پرس به طور خودکار باز می‌شود. پرس‌های حرارتی پنوماتیک برای استفاده طولانی مدت ایده‌آل هستند.

 

انوع دستگاه چاپ حرارتی

نکات مربوط به نگهداری از دستگاه چاپ حرارتی

  • در رابطه با مراحل نگهداری از دستگاه چاپ حرارتی طبق دستورالعمل شرکت سازنده عمل کنید. با این کار میتوانید از دستگاه برای مدت زمان طولانی‌تر و در بهترین حالت استفاده نمایید.
  • دمای واقعی المنت را برای تنظیمات دمای ترموستات بررسی کنید تا نسبت به کارکرد دقیق دستگاه مطمئن شوید.
  • تنظیمات فشار دستگاه را یاد بگیرید و با قابلیت‌ها و ویژگی‌های آن آشنا شوید. هر دستگاهی متناسب با مدل خود از تنظیمات فشار متفاوتی برخوردار است.
  • کاربرد درست دستگاه چاپ حرارتی به تنظیم درست و متناسب المان‌های دما، فشار و زمان وابسته است. برای همین هر دستگاه را باید متناسب با دستورالعمل‌های مشخص شده از سوی سازنده تنظیم کرد.
  • دمای المنت دستگاه باید برای اطمینان از تنظیم دقیق ترموستات بررسی شود. در حین نگهداری از دستگاه باید آن را تست کرده و با تمام ویژگی‌های آن از جمله تنظیمات فشار آشنا شد.

جمع بندی

در صورتی که قرار است از دستگاه چاپ حرارتی برای چاپ بر روی پارچه یا سایر سطوح استفاده نمایید، بهتر است چند نکته را مدنظر داشته باشید. توجه به نکاتی همچون اندازه دستگاه، توزیع یکنواخت حرارت در سراسر گیره قالب، فشار متعادل، زمان و دمای دیجیتال، جایگذاری منسوجات و سازگاری با حجم کاری شما را در خرید بهترین دستگاه چاپ حرارتی یاری خواهد کرد. جهت مشاهده و خرید انواع دستگاه پرس حرارتی و سابلیمیشن میتوانید از طریق فروشگاه شالچیان اقدام نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *