دستگاه پرس

راهنمای خرید دستگاه لمینت

راهنمای خرید دستگاه لمینت

دستگاه پرس و لمینت از انواع دستگاه‌های مهم و ضروری در چاپخانه و دفاتر فنی است. افرادی که اسناد مهمی دارند و قصد دارند از آنها برای مدت زمان طولانی محافظت نمایند، میتوانند به لمینت کردن آنها بپردازند. با لمینت، سند یا هر نوع کاغذ از آسیب‌هایی چون پارگی، کمرنگ‌شدگی و پوسیدگی حفظ شده و مدت زمان بیشتری دوام می‌آورد. برای لمینت کردن اسناد و اوراق میتوان از دستگاه‌های موجود در بازار استفاده کرد. هر یک از این دستگاه‌ها برای مقاصد خاصی طراحی و تولید شده‌اند و کارکرد به خصوصی دارند.

آشنایی با لمینت و انواع آن

در صنعت چاپ، لمینت کاغذ یک روکش پلاستیکی بسیار نازک است که جهت حفاظت بر روی آن قرار می‌گیرد. این روکش برای حفاظت از کاغذ در برابر عوامل مختلفی چون نفوذ رطوبت، تغییر رنگ و پارگی کاربرد دارد. پس از لمینت کردن سند یا کاغذ، احتمال نفوذ رطوبت، آلودگی و غیره به سطح کاغذ بسیار کمتر شده و از آن به خوبی محافظت می‌شود. لمینت کردن بر روی هر نوع کاغذ و مقوایی قابل انجام است. با این حال بیشتر از آن برای پوشش کارت ویزیت استفاده می‌شود. کارت ویزیت‌های لمینت شده از دوام بالاتری برخوردار هستند و ساختار و شکل ظاهری خود را به خوبی حفظ می‌نمایند.

از سوی دیگر لمینت سبب ایجاد شفافیت و کنتراست رنگ می‌شود. کارت‌ها و اسناد لمینت شده از ظاهر شفافی برخوردار هستند و زیبایی بیشتری دارند. برای همین علاوه بر حفاظت از آنها میتوان به زیبایی و جلوه‌شان نیز اضافه کرد. در رابطه با انواع لمینت کاغذ هم میتوان لمینت مات، لمینت براق، لمینت ضد خش، لمینت گرم مات، لمینت سرد مات، لمینت گرم براق، لمینت سرد براق و لمینت مخمل اشاره کرد.

کاربرد اصلی لمینت چیست؟

لمینت بیشتر به منظور افزایش ضخامت و محافظت در برابر رطوبت و سایش کاربرد دارد.

  • ضخیم کردن اوراق: با لمینت کردن اوراق میتوان به ضخامت آنها افزوده و سبب افزایش طول عمر و متمایز شدن آنها از سایر اوراق شد. حداکثر ضخامتی که در بازار ایران از طریق لمینت وجود دارد، ماحصل استفاده از طلق 150 میکرون است.
  • حفاظت در برابر سایش، پوسیدگی و رطوبت: برای حفاظت از انواع سند و کاغذ و همچنین جلد مدارک، کتاب، مجله و غیره از لمینت میتوان استفاده کرد. لمینت کردن بهترین گزینه موجود برای محافظت از اسناد در برابر نفوذ رطوبت و جلوگیری از پارگی و پوسیدگی است.

بررسی انواع دستگاه پرس کارت و لمینت

 

بررسی انواع دستگاه پرس کارت و لمینت

 

دستگاه‌های لمینت را میتوان در چند دسته طبقه‌بندی کرد. در اینجا به بررسی این دستگاه‌ها پرداخته و با خصوصیات آنها بیشتر آشنا می‌شویم.

1. دستگاه پرس رومیزی

همانطور که از نام این دستگاه مشخص است، دستگاه پرس رومیزی ابعاد کوچکی دارد و بیشتر برای مصارف خانگی یا کم کاربرد دارد. برای همین اگر دستگاه پرس کارت و لمینت را برای کار در منزل یا خدمات کامپیوتری کوچک نیاز دارید، بهتر است به سراغ مدل‌های رومیزی آن بروید. این دستگاه‌ها مناسب پرس کارت در تیراژهای بالا نیستند و تنها برای مصارف کم کاربرد دارند.

2. دستگاه پرس کارت گرم

دستگاه‌های پرس گرم از قدیمی‌ترین دستگاه‌های پرس هستند. در این دستگاه کارتی که قرار است پرس شود، بین فیلم طلقی یعنی لمینت قرار می‌گیرد. پس از آن دمای دستگاه تا میزان تنظیم شده افزایش پیدا کرده و داغ می‌شود. سپس لمینت در بخش‌هایی که کاغذ ندارد، به هم جوش خورده و کاغذ وسط آن پرس می‌شود.

3. دستگاه پرس کارت سرد

دستگاه پرس کارت بر خلاف پرس گرم است و در آن خبری از گرما نمی‌باشد. بر این اساس اگر نیاز به پرس و لمینت کردن اسناد مهمی است که ممکن است تحت گرما آسیب ببینند، بهتر است از دستگاه پرس کارت سرد استفاده شود. این دستگاه‌ها نسل جدیدی از دستگاه‌های پرس کارت هستند که بدون داغ شدن سبب چسبیدن لمینت می‌شوند. در این دستگاه نیازی به تنظیم دما نبوده و به تخصص خاصی نیاز نمی‌باشد.

تقسیم بندی دستگاه‌های لمینیتور بر اساس سایز کاغذ، نوع مدیا،…

 

تقسیم بندی دستگاه‌های لمینیتور بر اساس سایز کاغذ، نوع مدیا،...

امکان تقسیم‌بندی دستگاه‌های لمینت بر اساس فاکتورهای دیگری هم وجود دارد که در اینجا به بررسی آنها می‌پردازیم.

  • سایز کاغذ یا مدیای مورد نیاز: در دستگاه لمینت منظور از سایز، عرض مقوا یا کاغذ است و طول آن خیلی مدنظر نمی‌باشد. برای مثال دستگاه لمینیتور A4 امکان لمینت کردن تا عرض 21 سانتی متر را دارد.
  • نوع مدیا از نظر رول یا شیت: دستگاه‌هایی که برای لمینت رول طراحی شده‌اند، امکان لمینت شیت را هم دارند. اما برعکس این موضوع صدق نمی‌کند. به عبارتی امکان استفاده از لمینیتور شیت برای کاغذ یا مدیای رول وجود ندارد.
  • ضخامت طلق لمینت: ضخامت طلق لمینت هم از فاکتورهای مهم در این دستگاه‌ها است که باید مورد توجه قرار بگیرد. ضخامت طلق لمینت متفاوت بوده و بسته به نیاز افراد دارد. معمولا دستگاه‌هایی که به شکل رول‌زن برای ضخامت زیر 75 میکرون طراحی می‌شوند، تحت عنوان سلفون‌کش در ایران شناخته می‌شوند.

تفاوت لمینت سرد و گرم

لمینت کاغذ به دو روش سرد و گرم قابل انجام است. در روش گرم که هزینه پایین‌تری هم دارد، پوشش پلاستیکی رو یا بین صفحه کاغذی قرار گرفته و از طریق دستگاه به آن حرارت وارد می‌شود. با اعمال حرارت گوشه‌های کار به هم می‌چسبند. این روش به طور عامیانه پرس نامیده می‌شود و بیشتر برای کارهای در قطع کوچک مناسب است. اما در روش سرد خبری از اعمال حرارت نیست. این روش در اصطلاح سلفون‌کشی نامیده می‌شود و از فشار یا پاشش لمینت مایع (کوتینگ) کار انجام می‌شود.

مهمترین نکات برای خرید دستگاه لمینت

 

مهمترین نکات برای خرید دستگاه لمینت

اگر قصد دارید به خرید دستگاه لمینت بپردازید و از آن برای روکش کردن اسناد و کارت‌های مختلف استفاده نمایید، به نکات زیر نیز داشته باشید.

  • نوع دستگاه لمینت

همانطور که متوجه شدید دستگاه‌های لمینت در انواع مختلفی موجود هستند. برای همین در ابتدا باید نوع دستگاه مشخص شود. برخی از دستگاه‌ها پرس گرم و برخی دیگر به شکل پرس سرد هستند. دستگاه‌هایی هم وجود دارد که به پرس سرد و پرس گرم می‌پردازند. از سوی دیگر باید به نوع خشک یا نرم بودن پرس هم توجه شود. با توجه به نیازهای خود میتوانید بهترین نوع دستگاه لمینت را انتخاب کرده و از آن به خوبی استفاده نمایید.

  • جنس کارت و متریال

در صورتی که قرار است با دستگاه لمینت بیشتر به پرس و لمینت پی وی سی پرداخته شود، بهتر است لمینت نازک انتخاب شود. در صورتی هم که قرار است از آن بیشتر برای پرس کاغذ استفاده شود، محدودیتی در اندازه لمینت وجود نداشته و هر سایزی از آن را میتوان خریداری کرد.

  • تعداد پرس در دستگاه

برای اینکه بتوانید از دستگاه لمینت برای مدت زمانی طولانی استفاده کنید و شاهد کاهش کارایی و افت کیفیت آن نباشید، باید به تعداد پرس‌های خود توجه کرده و بر اساس آن به خرید دستگاه لمینت و پرس بپردازید. بر این اساس باید مشخص کنید که روزانه قرار است چه تعداد کاغذ یا کارت با دستگاه پرس و لمینت شوند. اگر این تعداد پایین است، میتوانید به سراغ دستگاه‌های کوچک رومیزی بروید. در صورتی هم که مقدار مدنظرتان بالا است، بهتر است از دستگاه‌های لمینیتور صنعتی استفاده نمایید.

  • پرس یک طرفه یا دو طرفه

مورد دیگری که در زمان خرید دستگاه لمینت باید به آن توجه داشته باشید، پرس کردن یک طرف یا دو طرف کارت است. این دستگاه‌ها بر اساس مدل خود از قابلیت پرس کردن در یک طرف یا دو طرف کارت برخوردار هستند. در صورتی که قرار است به پرس کردن یک سمت کارت بپردازید، به سراغ دستگاه پرس یک طرفه بروید. این دستگاه‌ها قیمت کمتری دارند. اگر هم نیاز به پرس کردن دو طرف کارت دارید، باید مدل دو طرفه را انتخاب و خریداری نمایید.

  • توان مصرفی دستگاه

دستگاه پرس کارت و لمینت همچون هر دستگاه دیگری دارای حداکثر توان خروجی است. هر چقدر توان مصرفی دستگاه بالاتر باشد، قدرت بیشتری هم دارد. توان مصرفی دستگاه با واحد وات سنجیده شده و در مشخصات فنی آن به خوبی قابل مشاهده است. برای همین در زمان خرید دستگاه لمینت حتما به توان آن توجه داشته باشید.

  • قیمت دستگاه پرس و لمینت

دستگاه‌های پرس کارت و لمینت بر اساس برند سازنده، مدل و مشخصات فنی خود از قیمت‌های متفاوتی برخوردار هستند. اگر در بودجه محدودیت دارید و قصد خرید دستگاه در محدوده قیمت خاصی دارید، بهتر است به سراغ خرید دستگاه در همان رنج قیمت بروید. این کار باعث می‌شود تا زودتر به نتیجه برسید و دستگاه ایده‌آل خود را راحت‌تر خریداری نمایید.

با در نظر گرفتن موارد اشاره شده، خرید دستگاه پرس کارت و لمینت برایتان آسان‌تر خواهد شد. در صورتی هم که نیاز به کسب اطلاعات و راهنمایی بیشتر در این زمینه دارید، میتوانید با کارشناسان شرکت شالچیان تماس گرفته و از مشاوره‌ها و راهنمایی آنها جهت خرید بهترین دستگاه لمینت استفاده نمایید.

جمع بندی

دستگاه لمینت یا لمینیتور، دستگاهی است که برای لمینت یا پرس کردن روکش بر روی کاغذ و کارت استفاده می‌شود. این دستگاه‌ها در انواع مختلفی چون پرس گرم، پرس سرد و رومیزی موجود هستند و هر کدام کاربرد خاص خود را دارند. با توجه به راهنمای خرید دستگاه لمینت اشاره شده در متن، میتوانید بهترین دستگاه لمینت را خریداری کرده و به پرس کارت و لمینت کردن اسناد و مدارک مختلف بپردازید. خرید انواع دستگاه لمینت از فروشگاه شالچیان با قیمت مناسب فراهم است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *