دستگاه صحافی

انواع دستگاه صحافی و کاربردهای آن

آشنایی با انواع دستگاه صحافی و کاربرد هر کدام

دستگاه‌های صحافی دستگاه‌هایی هستند که عمل صحافی را به شکل ماشینی انجام می‌دهند. در گذشته صحافی به صورت سنتی و از طریق دست صورت می‌گرفته‌ است. اما امروزه دستگاه‌های جدیدی وارد بازار شده‌اند که این عمل را به شکل اتوماتیک و غیر دستی انجام می‌دهند. عمل صحافی با هر یک از این دستگاه‌ها به شیوه متفاوتی انجام می‌شود. این دستگاه‌ها در انواعی چون دستی، نیمه اتوماتیک و تمام اتوماتیک موجود هستند و هر کدام با قیمت متفاوتی به فروش می‌رسند. در ادامه مطلب به بررسی انواع دستگاه صحافی پرداخته و با کاربرد و مکانیزم هر یک از آنها آشنا خواهیم شد.

صحافی به چه فرآیندی گفته می‌شود؟

پیش از هر چیز بهتر است با عمل صحافی کمی آشنا شویم. اگر بخواهیم به تاریخچه صحافی در ایران نگاهی بیاندازیم، متوجه می‌شویم که این عمل از تاریخچه بسیار طولانی برخوردار بوده و در دوران صفویه به اوج خود رسیده بوده است. برای همین صحافی یکی از هنرهای بسیار قدیمی است که از آن برای اتصال صفحات یک کتاب یا مجله استفاده می‌شده است.

در حال حاضر تکنیک‌های مختلف و جدیدی برای صحافی وجود دارد. دستگاه‌ها و ماشین آلات جدید و امروزی برای صحافی انواع کتاب، مجله، کاتالوگ و جزوه کاربرد دارند و عمل صحافی را خیلی سریع انجام می‌دهند. البته با روی کار آمدن روش‌های جدید صحافی هم میتوان همچنان تفاوت بین صحافی دستی و ماشینی را به خوبی احساس کرد. نحوه صحافی، پیچیدگی کار و تعداد تیراژ بر روی نتیجه صحافی تاثیر زیادی دارد. برای همین باید از روش و تکنیک مناسبی برای صحافی استفاده کرده تا شاهد کیفیت بالای کار بود.

صحافی چگونه انجام می‌شود؟

صحافی به کنار هم قرار دادن اوراق و گاها جلد کردن این اوراق گفته می‌شود. با عمل صحافی میتوان برگ‌های یک کتاب، جزوه یا مجله را در کنار هم قرار داده و آنها را به شکل محکمی به هم وصل کرد. بسیاری از شرکت‌های بزرگ، سازمان‌ها و ارگان‌ها جهت منسجم کردن اوراق خود آنها را صحافی یا مجلد می‌کنند.

عمل صحافی باید به شکل درستی انجام شود تا نتیجه مطلوبی بر روی مخاطب بگذارد. این موضوع برای تمام مجموعه‌ها به خصوص شرکت‌ها و سازمان‌های نامی مهم‌تر است. رزومه‌ها و پروپوزال‌های صحافی شده باید با شکل و شمایل زیبایی به دست مخاطب برسند تا تاثیر به سزایی بر روی آنها داشته باشند. برای همین است که این روزها کمتر کسی از صحافی دستی استفاده کرده و به سراغ صحافی ماشینی می‌رود. عمل صحافی از طریق دستگاه‌های موجود به راحتی انجام شده و سبب افزایش کیفیت کار می‌گردد.

بررسی انواع دستگاه صحافی

 

بررسی انواع دستگاه صحافی

 

دستگاه‌های صحافی موجود در بازار ایران بسیار متنوع هستند. هر کدام از این دستگاه‌ها عملکرد و مکانیزم خاص خود را دارند و با قیمت متفاوتی به فروش می‌رسند. در این بخش به معرفی انواع دستگاه صحافی می‌پردازیم و با نحوه کارکرد هر کدام بیشتر آشنا می‌شویم.

1. دستگاه صحافی چسب گرم

دستگاه صحافی چسب گرم از ماشین‌های بسیار قوی در صنعت صحافی است که به چهار دسته دستی، برقی رومیزی، برقی ایستاده و برقی صنعتی تقسیم می‌شود. در این دستگاه‌ها یک مخزن برای گرم کردن چسب و یک شلنگ مخصوص برای ثابت نگه داشتن دمای چسب وجود دارد. این چسب‌ها در ابتدا به شکل جامد و دانه‌های شیری رنگ هستند که در مخزن دستگاه قرار گرفته و در اثر اعمال حرارت به مایع تبدیل می‌شوند. چسب حرارت دیده سبب اتصال اوراق به هم می‌شود. این چسب نیازی به خشک شدن نداشته و خیلی سریع به شکل خود به خود سرد می‌شود. در زیر به بررسی بیشتر دستگاه‌های صحافی چسب گرم می‌پردازیم.

  • دستگاه چسب گرم دستی: این دستگاه نسبت به سایر دستگاه‌ها ارزان‌تر است و تمام عملیات صحافی در آن به شکل دستی انجام می‌شود. تنها عمل گرم کردن چسب توسط المنت دستگاه صورت می‌گیرد.
  • دستگاه چسب گرم برقی رومیزی: این دستگاه عمل صحافی را به شکل اتوماتیک انجام داده و سرعت قابل قبولی دارد. به دلیل ابعاد کوچک هم قابلیت قرارگیری بر روی انواع میز کار را دارد. دستگاه چسب گرم رومیزی برای تیراژهای کم تا متوسط کاربرد داشته و برای مصارف بالا مناسب نمی‌باشد.
  • دستگاه چسب گرم برقی ایستاده: این دستگاه برای کارهایی با تیراژ بالا طراحی شده و قدرت بیشتری نسبت به نوع رومیزی دارد.
  • دستگاه چسب گرم برقی صنعتی: دستگاه‌های صنعتی نسبت به تمام موارد از کیفیت بالاتر و عملکرد تخصصی‌تر برخوردار هستند. سرعت آنها بسیار بالا بوده و دارای امکاناتی همچون کنترل پنل LCD می‌باشند.

2. دستگاه صحافی منگنه‌ای

دستگاه صحافی منگنه‌ای از ساده‌ترین و معمولترین دستگاه‌های صحافی است که در بسیاری از ادارات، سازمان‌ها و حتی منازل مورد استفاده قرار می‌گیرد. منگنه‌های موجود برای این کار از جنس مس و گالوانیزه هستند که در موارد معمولی از دو منگنه جهت اتصال و صحافی استفاده می‌شود. با افزایش ضخامت و تعداد اوراق به تعداد منگنه‌ها افزوده شده و به مقدار سه الی چهار عدد هم می‌رسند.

دستگاه صحافی منگنه‌ای برای تهیه انواع کاتالوگ، مجله، دفترچه راهنما، لیست قیمت و موارد این چنینی کاربرد دارد. این موارد دارای وزن سبک، ظاهر مناسب و جذاب و قیمت ارزان‌تر هستند. برای همین است که این دستگاه‌ها به دستگاه‌های بسیار پرمصرف در صحافی تبدیل شده‌اند و افراد زیادی آن را به سایر دستگاه‌های موجود ترجیح می‌دهند.

3. دستگاه فنر زن

 

دستگاه فنر زن

 

دستگاه فنرزن نمونه دیگری از دستگاه‌های صحافی است که تنوع بسیار زیادی دارد. تنوع زیاد در مدل و برندهای این دستگاه‌ها باعث شده تا انتخاب و خرید از میان آنها کمی دشوار باشد. برای همین بهتر است برای خرید دستگاه صحافی فنرزن یا فنرانداز به سراغ مراکز معتبر بروید تا بتوانید از مشاوره‌ها و راهنمایی کارشناسان فروش آن بهره‌مند شوید. دستگاه فنرزن به صورت دستی، نیمه برقی و تمام برقی در بازار موجود است و هر کدام با قیمت متفاوتی به فروش می‌رسند.

4. دستگاه فنرزن مارپیچ

دستگاه‌های فنرزن مارپیچ از دستگاه‌های صحافی مورد علاقه بسیاری از کاربران هستند. عمل صحافی و فنرزنی در این دستگاه با پانچ صفحات شروع شده و سپس فنرانداز با غلتک چرخشی فنر را از میان سوراخ‌های پانچ عبور می‌دهد. پس از آن با حذف اضافات فنر، عمل صحافی به پایان می‌رسد. این دستگاه‌ها از دکمه خلاص‌کن برخوردار هستند و قابلیت تنظیم تعداد سوراخ‌های پانچ را دارند. قیمت دستگاه فنرزن مارپیچ بر اساس ظرفیت پانچ، تعداد سوراخ‌های پانچ و موارد دیگر متفاوت است.

5. دستگاه فنرزن دوبل

دستگاه فنر دوبل صحافی یکی از دستگاه‌های پرکاربرد در صنعت صحافی است که در صحافی بسیاری از کتاب‌ها، دفترها و کاتالوگ‌ها از آن استفاده می‌شود. فنر دوبل از جنس فلزی با روکش پلاستیکی است و بیشتر در رنگ‌های سیاه و سفید موجود می‌باشد. در دستگاه فنرزن دوبل همچون دستگاه فنرزن مارپیچ، در ابتدا به پانچ اوراق پرداخته می‌شود. در این دستگاه علاوه بر محل مخصوص سیمی کردن دوبل، بخشی برای تعیین سایز فنر دوبل نیز وجود دارد که میزان آن به سایز، ضخامت و اندازه اوراق بستگی دارد.

6. دستگاه صحافی سیمی کن

دستگاه سیمی‌کن از دیگر دستگاه‌های صحافی است که با توجه به حجم و جنس اوراق در نمونه‌های مختلفی موجود و قابل خرید است. برای صحافی با این دستگاه در ابتدا باید اوراق را به صورت چندتایی (اغلب 15تایی) مرتب و پانچ کرده و سپس سیم مخصوص را از میان سوراخ‌های ایجاد شده رد کرد. با این کار عمل صحافی و اتصال اوراق به خوبی انجام شده و کتاب یا جزوه آماده تحویل به مشتری می‌گردد. البته دستگاه‌های صحافی سیمی‌کن از وزن و حجم نسبتا زیادی برخوردار هستند و در تمام اماکن قابل استفاده نمی‌باشند. برای همین برخی دستگاه اکس آفیس را جایگزین مناسبی برای آن می‌دانند.

7. دستگاه صحافی فوری اکس آفیس

 

دستگاه صحافی فوری اکس آفیس

 

دستگاه صحافی اکس آفیس که به دستگاه صحافی فوری در 80 ثانیه معروف است، عمل صحافی را خیلی سریع و فوری انجام می‌دهد. افرادی که در صنعت چاپ مشغول به کار هستند، سرعت بالا برایشان اهمیت زیادی دارد. برای همین دستگاه‌های سریع همچون اکس آفیس را به بسیاری از دستگاه‌ها ترجیح می‌دهند. با این دستگاه میتوان اسناد و اوراق خود را به جلد گالینگور مجلد کرده و خیلی فوری آن را آماده کرد.

8. دستگاه صحافی گالینگور

گالینگور یک جلد محکم است که در کنار اوراق قرار گرفته و سبب اتصال محکم آنها به یکدیگر می‌شود. جنس این جلد اغلب از مقوا و مواد پی وی سی است و کیفیت بسیار خوبی دارد. برای صحافی با جلد گالینگور اغلب از دستگاه اکس آفیس استفاده می‌شود که برخی آن را تحت عنوان دستگاه صحافی گالینگور نیز می‌شناسند. کار با این دستگاه بسیار ساده بوده و توانایی صحافی 240 برگ به طور همزمان را دارد. برای همین با این دستگاه میتوان تا چند جلد را به طور همزمان صحافی کرده و در وقت و انرژی خود صرفه‌جویی زیادی کرد.

جمع بندی

دستگاه‌های صحافی در انواع مختلفی در بازار موجود هستند که در متن به طور کامل به بررسی آنها پرداختیم. این دستگاه‌ها شامل دستگاه صحافی چسب گرم، دستگاه صحافی منگنه‌ای، دستگاه فنرزن، دستگاه فنرزن مارپیچ، دستگاه فنرزن دوبل، دستگاه سیمی‌کن و دستگاه صحافی گالینگور هستند. شما میتوانید این دستگاه‌ها را بر اساس عملکرد و قابلیت‌هایشان خریداری کرده و برای صحافی کتاب و جزوات مورد نظر خود از آنها استفاده نمایید. خرید انواع دستگاه صحافی اتوماتیک، نیمه اتوماتیک و دستی از طریق شرکت شالچیان امکانپذیر است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *