پرینتر

پرینتر سوزنی و کاربردهای آن

پرینتر سوزنی و کاربردهای آن

پرینترهای سوزنی از انواع دستگاه‌های چاپگر هستند که از فناوری بسیار قدیمی برای چاپ استفاده می‌کنند. در واقع اولین چاپگرهای اختراع شده توسط بشر، از فناوری‌ موجود در پرینترهای سوزنی برای چاپ استفاده می‌کردند. برای همین پرینتر سوزنی با پرینترهای جدید و امروزی تفاوت زیادی دارد و در حال حاضر کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. در ادامه مطلب با این دسته از پرینترها بیشتر آشنا شده و به کاربردها، مزایا و معایب آن اشاره خواهیم داشت.

آشنایی بیشتر با پرینتر سوزنی

 

آشنایی بیشتر با پرینتر سوزنی

 

پرینتر سوزنی یک دستگاه چاپگر است که دارای سوزن‌های باریکی به نام Pin می‌باشد. این سوزن‌ها با ضربه زدن بر روی ریبون جوهر، سبب انتقال و چاپ اطلاعات بر روی کاغذ می‌شوند. در واقع اطلاعات در این دستگاه توسط نقطه‌های کوچکی به نام Dot ایجاد می‌شوند. نقاط Dot بر اثر برخورد سوزن‌های نازک و باریک با نوار رنگی و انتقال رنگ بر روی کاغذ به وجود می‌آیند.

پرینترهای سوزنی دارای دو نوع ماتریسی و خطی هستند و از صدای بالا و کیفیت چاپ پایین برخوردار می‌باشند. با این حال سرعت خوبی در چاپ دارند و قادر به چاپ کاراکترهای زیاد در مدت زمان کوتاه می‌باشند. همچنین این دستگاه‌ها هزینه کمی دارند و بسیار مقرون به صرفه می‌باشند. در رابطه با سرعت پرینتر سوزنی باید اشاره کنیم که این دستگاه‌های چاپگر به طور میانگین از سرعت 300 کاراکتر در ثانیه برخوردار هستند. هر چقدر تعداد سوزن در پرینترهای سوزنی بیشتر و تعداد ضربات بالاتر باشد، چاپگر قادر به چاپ تصاویر با کیفیت بیشتر و خواناتر است. لازم به اشاره است که اکثر چاپگرهای سوزنی به صورت سیاه و سفید به چاپ می‌پردازند. اما امکان استفاده از جوهرهای رنگی نیز در آنها وجود دارد.

نحوه چاپ در پرینتر سوزنی به چه صورت است؟

اگر بخواهیم به نحوه عملکرد پرینتر سوزنی اشاره داشته باشیم، باید بگوییم که نحوه چاپ این پرینترها به گونه‌ای است که سوزن‌های داخل هد چاپگر، جوهر را با ضربه زدن به نوار جوهر برداشته و آن را به صورت پیکسل به پیکسل بر روی کاغذ منتقل می‌نمایند. نحوه انتقال هم به شکل ماتریسی و یا خطی است.

هد چاپگرهای سوزنی از 9 الی 24 سوزن برخوردار است که پشت سر هم در یک یا دو ردیف به طور مستقیم قرار گرفته‌اند. در انتهای هر سوزن هم یک سیم پیچ وجود دارد که از برد پرینتر سیگنال‌هایی به آن ارسال می‌گردد. زمانی که سوزن‌ها سبب نقش‌بندی طرح شوند، با فنر بسته شده به سر جای خود برمی‌گردند.

کاربرد پرینترهای سوزنی

 

کاربرد پرینترهای سوزنی

 

پرینترها جزو مهمترین و پرکاربردترین دستگاه‌ها در بین ماشین‌های اداری هستند و به انواعی چون پرینتر لیزری، پرینتر جوهر افشان و پرینتر سوزنی تقسیم می‌شوند. از میان دستگاه‌های چاپگر، پرینترهای سوزنی قدیمی‌ترین دستگاه هستند. با این حال به خاطر ویژگی‌ها و کاربردهایی که دارد، همچنان در بسیاری از شرکت‌ها و ارگا‌ن‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

چاپگرهای سوزنی نسبت به چاپگرهای لیزری و جوهر افشان از کیفیت چاپ پایین‌تری برخوردار هستند. اما به خاطر سرعت بالا و هزینه پایین همچنان محبوبیت خود را دارند. از پرینترهای سوزنی بیشتر در مراکز و اداراتی همچون بانک، فروشگاه، شرکت، ادارات و حتی منازل استفاده می‌شود. این دستگاه‌ها برای بانک و ادارات مختلف جهت صدور قبض آب، برق، بلیط قطار و غیره مناسب و کاربردی هستند. همچنین از آنها برای چاپ بر روی فرم‌های از پیش چاپ شده و دارای فیلد خالی یا چاپ بر روی کاغذهای به هم پیوسته استفاده زیادی می‌گردد. لازم به اشاره است که پرینتر سوزنی به دلیل کیفیت چاپ پایین برای مصارف عمومی توصیه نمی‌شود.

مزایا و معایب پرینترهای سوزنی

در رابطه با مزایای پرینتر سوزنی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پرینتر سوزنی از سرعت چاپ بالایی برخوردار است. برای همین میتواند جهت چاپ اطلاعات در مدت زمان کوتاه بسیار ایده‌آل و کاربردی باشد.
  • قیمت پرینتر سوزنی نسبت به دیگر چاپگرهای موجود در بازار پایین‌تر است و یک دستگاه مقرون به صرفه و اقتصادی محسوب می‌شود.
  • این پرینترها قادر هستند تا 10 سال (حتی بیشتر) عمر کنند. دوام و ماندگاری بالای چاپگرهای سوزنی باعث شده تا محبوبیت زیادی داشته باشند و مورد توجه افراد زیادی واقع شوند.
  • مواد مصرفی پرینتر سوزنی از تمام انواع چاپگرها پایین‌تر است و از این نظر نیز صرفه اقتصادی دارد.
  • از آنجایی که داده‌ها به صورت خط به خط پرینت گرفته می‌شوند، به حافظه بسیار کمی نیاز دارند.
  • پرینترهای سوزنی از کاغذهای رولی و چند لایه به خوبی پشتیبانی می‌کنند. همچنین اغلب آنها دارای یک سری قابلیت‌های ویژه هستند که از مهمترین آنها باید به عقب و جلو بردن کاغذ به وسیله دسته و اعمال تنظیمات دلخواه اشاره کرد.

با اینکه پرینتر سوزنی مزایای خوب و قابل توجهی دارد، اما چندین عیب و محدودیت در آن باعث شده تا امروز کارایی کمتری داشته باشند. در رابطه با معایب پرینتر سوزنی باید به کیفیت چاپ پایین اشاره کرد. از آنجایی که در حال حاضر کیفیت چاپ مسئله بسیار مهمی است، برخی افراد را از خرید پرینتر سوزنی پشیمان می‌کند. از سوی دیگر این دستگاه‌ها در حین کار کردن از خود سر و صدای زیادی تولید می‌کنند. صدای دستگاه برای بسیاری از کاربران آزاردهنده بوده و سبب نارضایتی آنها می‌شود.

نکات مهم برای خرید پرینتر سوزنی

 

نکات مهم برای خرید پرینتر سوزنی

 

اگر قصد دارید برای چاپ از دستگاه پرینتر سوزنی استفاده کنید، باید به نکات مهمی در زمان خرید دستگاه توجه داشته باشید. در این رابطه میتوان به چند نکته زیر اشاره کرد:

  • توجه به کیفیت هد و کیفیت چاپ دستگاه

پرینترهای سوزنی از نظر نوع پین یا سوزن انواع مختلفی دارند. در این رابطه میتوان به پرینتر سوزنی با 9 پین، پرینتر سوزنی با 18 پین و پرینتر سوزنی با 24 پین اشاره کرد. بسته به نوع و مدل دستگاه پرینتر سوزنی، پین‌های آن در یک یا دو خط پشت سر هم و به طور مستقیم قرار دارند. کیفیت چاپ دستگاه پرینتر سوزنی بر اساس پین‌های پرینتر که بین 9 الی 24 پین است، متفاوت است. هر چقدر تعداد پین‌های پرینتر سوزنی بیشتر باشد، کیفیت چاپ آن بالاتر است. پس میتوان گفت دستگاه پرینتر سوزنی با 24 پین از کیفیت چاپ مطلوب و بسیار خوبی برخوردار است.

  • سرعت چاپ دستگاه

سرعت چاپ دستگاه‌های پرینتر از اهمیت زیادی برخوردار است و در زمان خرید باید مورد توجه قرار بگیرد. سرعت چاپگر سوزنی بر اساس تعداد کاراکتر در ثانیه اندازه‌گیری می‌شود. سرعت این دستگاه‌ها با توجه به مدل چاپگر از 50 الی 500 کاراکتر در ثانیه متغیر است. همچنین سرعت چاپ پرینتر سوزنی تا حد زیادی به قطعات سخت افزاری و کارایی آن بستگی دارد. با این حال به طور کلی پرینترهای سوزنی از سرعت چاپ خوبی برخوردار هستند و برای افرادی که نیاز به چاپ با سرعت بالا دارند، بسیار ایده‌آل می‌باشند.

  • تعداد صفحات چاپی

پرینترهای سوزنی از دستگاه‌های چاپگر کوچک در بازار هستند و توانایی چاپ کمی از اطلاعات را دارند. در واقع این دسته از پرینترها برای چاپ اطلاعات در حجم بالا مناسب نیستند و برای مصارف کم و محدود بیشترین کاربرد را دارند.

در پرینترهای سوزنی برای چاپ اطلاعات میتوان از فرم‌هایی که شامل چندین صفحه هستند، استفاده کرد. این مورد یکی از ویژگی‌ها و فاکتورهای مهمی است که در زمان خرید پرینتر سوزنی باید مورد توجه قرار بگیرد. چاپگرهای دیگر همچون پرینتر لیزری و جوهر افشان از این قابلیت بی‌بهره هستند.

  • قابلیت چاپ فرم در ابعاد مختلف

پرینترهای سوزنی برای چاپ فرم در ابعاد مختلف ساخته شده‌اند و برای این کار بسیار ایده‌آل می‌باشند. برای خرید پرینتر سوزنی بهتر است به اندازه چاپ فرم نظیر A3، A4 و A5 توجه داشته باشید و بر همان اساس به خرید پرینتر بپردازید. این باعث می‌شود تا متحمل پرداخت هزینه اضافی نشوید و از دستگاه به طور کارآمد استفاده نمایید.

  • قابلیت اتصال به دستگاه‌های مختلف

مورد دیگری که برای خرید پرینتر سوزنی باید توجه داشته باشید، قابلیت اتصال آن به دستگاه‌های مختلف است. برخی از این چاپگرها قابلیت اتصال به کامپیوتر، لپتاپ، تبلت و حتی موبایل را دارند. با اتصال پرینتر سوزنی به دستگاه مورد نظر میتوان چاپ را با سهولت بیشتری انجام داده و به سرعت چاپ اطلاعات خود افزود. همچنین بهتر است در زمان خرید پورت‌های دستگاه مورد توجه قرار بگیرند و نسبت به تعداد و نوع پورت‌ها اطلاع پیدا کرد.

  • قیمت پرینتر سوزنی

دستگاه‌های پرینتر سوزنی نسبت به چاپگرهای لیزری و جوهر افشان قیمت پایین‌تری دارند. برای همین افرادی که قصد دارند یک دستگاه پرینتر معمولی و مقرون به صرفه داشته باشند، میتوانند پرینترهای سوزنی را برای خرید در نظر بگیرند. قیمت پرینتر سوزنی به عواملی همچون سرعت چاپ، کیفیت چاپ، ظرفیت کاغذ، سایز کاغذ چاپ، قابلیت اتصال به دستگاه‌های مختلف و مواردی از این قبیل بستگی دارد. برای همین بهتر است جهت اطلاع از قیمت پرینتر سوزنی با یکی از مراکز معتبر فروش دستگاه‌های پرینتر تماس گرفته و نسبت به قیمت روز آنها مطلع شوید.

جمع بندی

پرینتر سوزنی از جمله دستگاه‌های چاپگر است که عمل چاپ را از طریق سوزن‌های موجود در خود انجام می‌دهد. این دستگاه‌ها دارای سوزن‌های باریکی هستند که با ضربه زدن بر روی ریبون جوهر، اطلاعات را چاپ می‌نماید. پرینترهای سوزنی نسبت به دستگاه‌های لیزری و جوهر افشان از صدای بیشتر و کیفیت چاپ پایین‌تری برخوردار هستند. با این حال قیمت مناسبی داشته و سرعت بسیار خوبی دارند. جهت خرید انواع پرینتر میتوانید از طریق شرکت شالچیان اقدام نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *