دستگاه برش

انواع دستگاه دوخت پلاستیک

انواع دستگاه دوخت پلاستیک

دستگاه‌های دوخت پلاستیک و نایلون، برای پرس کردن و دوخت بسته‌بندی‌های نایلونی یا پلاستیکی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این دستگاه‌ها در انواع مختلفی موجود هستند و شامل مدل‌های دستی و اتوماتیک می‌باشند. با استفاده از دستگاه دوخت پلاستیک میتوان محصولات را با سرعت بیشتری بسته‌بندی و روانه بازار کرد. در ادامه به بررسی بیشتر انواع دستگاه دوخت پلاستیک می‌پردازیم.

دستگاه دوخت پلاستیک چیست؟

همانطور که در ابتدای متن اشاره کردیم، دستگاه دوخت پلاستیک دستگاهی است که از آن جهت دوخت و پرس کردن مواد نایلونی و پلاستیکی استفاده می‌شود. این دستگاه‌ها از قابلیت پرس انواع نایلون با جنس‌هایی همچون سلفون، متالایز، پلی آمید، پلی اتیلن و ترسبافون برخوردار هستند. دستگاه‌های دوخت پلاستیک از نظر کاربرد و ساختار به دسته‌های مختلفی از جمله دستگاه دوخت دستی، رومیزی، ریلی، پرس پدالی، پنوماتیک و پرتابل قابل تقسیم هستند. هر یک از این دستگاه‌ها از عملکرد خاصی برخوردار بوده و عمل دوخت پلاستیک را به شکل متفاوتی انجام می‌دهد.

بررسی انواع دستگاه دوخت پلاستیک

1. دستگاه دوخت پلاستیک دستی

 

دستگاه دوخت پلاستیک دستی

 

دستگاه دوخت پلاستیک دستی، از کوچکترین و ساده‌ترین دستگاه‌ها است که کار با آن بسیار راحت و ساده است. این دستگاه‌ها به صورت رومیزی هستند و با قرارگیری بر روی میز کار، حجم کمی را اشغال می‌کنند. با دستگاه دوخت پلاستیک دستی میتوان انواع نایلون را پرس کرد. البته همانطور که قابل حدس است این دستگاه‌ها کاربرد محدودی دارند و تنها برای پرس کردن چندین نایلون در روز مناسب می‌باشند.

دستگاه دوخت دستی بسیار سبک و قابل حمل بوده و میتواند در موقعیت‌های مختلف مورد استفاده قرار بگیرد. این دستگاه‌ها در دو مدل کاتردار و بدون کاتر تولید می‌شوند. در دستگاه دوخت دستی کاتردار، امکان برش نایلون‌های اضافی پس از پرس با استفاده از کاتر وجود دارد. اما دستگاه‌های بدون کاتر فاقد این ویژگی و قابلیت هستند. دستگاه‌های دوخت پلاستیک دستی جزو مقرون به صرفه‌ترین دستگاه‌ها هستند و مصرف برق پایینی دارند. برای همین اگر در ابتدای راه هستید و به دنبال خرید دستگاه دوخت پلاستیک ارزان قیمت می‌باشید، میتوانید به سراغ این دسته از دستگاه‌های دوخت پلاستیک بروید.

2. دستگاه دوخت پلاستیک پرتابل

از دیگر انواع دستگاه‌های دوخت پلاستیک باید به دستگاه‌های دوخت پرتابل اشاره کرد. این دستگاه‌ها هم از وزن کمی برخوردار هستند و میتوانند به راحتی مورد جابجایی قرار بگیرند. تفاوتی که دستگاه دوخت پلاستیک پرتابل با نوع دستی دارد این است که این دستگاه دوخت برای کیسه‌های حجیم‌تر و سنگین‌تر مناسب است. همچنین با استفاده از آن میتوان فویل‌های آلومینیومی را پرس و دوخت زد.

3. دستگاه دوخت پلاستیک پدالی

 

دستگاه دوخت پلاستیک پدالی

 

دستگاه‌های دوخت پلاستیک پدالی خود شامل چندین نوع مختلف هستند. این دستگاه‌ها جزو پرکاربردترین دستگاه‌های دوخت پلاستیک محسوب می‌شوند و از ویژگی‌هایی همچون قیمت مناسب، اپراتوری راحت و مصرف برق پایین برخوردار می‌باشند. انواع دستگاه دوخت پدالی عبارت است از:

  • دستگاه دوخت پدالی آلومینیومی: این دسته از دستگاه‌های دوخت پلاستیک پدالی در دو نوع رومیزی و ایستاده موجود هستند که نوع ایستاده آن کاربری راحت‌تری دارد.
  • دستگاه دوخت پدالی المنتی چدنی: این دستگاه‌ها نسبت به نوع آلومینیومی از قدرت، کیفیت و عرض دوخت بیشتری برخوردار هستند و توانایی دوخت و پرس نایلون‌ها در ضخامت‌های مختلف را دارند. دستگاه دوخت پدالی المنتی چدنی در ابعاد متفاوتی مانند 35، 45 و 80 سانت و همچنین مدل‌های تک فک و دو فک حرارتی موجود است. برخی از آنها هم از قابلیت تاریخ‌زنی بر روی بسته برخوردار هستند و تولیدکننده را از خرید دستگاه تاریخ‌زنی بی‌نیاز می‌کنند.
  • دستگاه پدالی برنجی: این دستگاه یک تفاوت مهم با دو دستگاه قبلی دارد و آن برخورداری از ترموستات دما به جای تایمر لحظه‌ای است. با دستگاه پدالی برنجی میتوان انواع پاکت‌های ضخیم همچون متالایزر را دوخت و پرس کرد. دوخت دستگاه پدالی برنجی به صورت شطرنجی است.
  • دستگاه دوخت پدالی پنوماتیک: این دستگاه از دیگر دستگاه‌های دوخت پدالی است که کیفیت دوخت بسیار خوبی دارد. برای همین افرادی که به دنبال دوخت‌های زیبا هستند، اغلب به سراغ خرید این دسته از دستگاه‌ها می‌روند. در دستگاه دوخت پدالی پنوماتیک نیروی لازم جهت حرکت فک توسط کمپرسور هوا تامین می‌شود. سرعت عملکرد دستگاه بسیار بالا بوده و اپراتوری راحتی دارد. برای همین راندمان، توان و سرعت بسته‌بندی افزایش زیادی پیدا می‌کند.

4. دستگاه دوخت وی پک

وی‌پک دستگاهی است که از آن در صنایع بهداشتی، پزشکی و استرلیزه کردن محصولات استفاده می‌شود. این دستگاه دوخت تنها برای پک و پرس کردن نایلون‌های مخصوصی به نام نایلون وی‌پک کاربرد دارد. مدل دوخت آن هم به صورت شطرنجی است.

5. دستگاه دوخت پلاستیک ریلی

دستگاه دوخت ریلی حرارتی به دستگاه دوخت غلتکی نیز معروف است. در این دستگاه میتوان دما و سرعت را متناسب با جنس نایلون تنظیم کرد. برخی از دستگاه‌های دوخت ریلی از قابلیت‌هایی مانند درج تاریخ تولید و انقضا و قیمت به صورت همزمان برخوردار هستند. برای همین از آنها در بسیاری از واحدهای تولیدی کوچک و بزرگ استفاده می‌شود. دستگاه‌های دوخت ریلی یا غلتکی نیز شامل چندین نوع مختلف هستند که عبارتند از:

  • دستگاه دوخت ریلی افقی یا رومیزی: این دستگاه‌ها از سرعت 0 الی 16 متر بر دقیقه برخوردار هستند. اپراتور میتواند با توجه به سرعت کار و ضخامت پاکت، میزان سرعت دستگاه را تغییر دهد.
  • دستگاه دوخت ریلی یا ممتد با پایه: این دستگاه‌ها از پایه برخوردار هستند و از این طریق به راحتی جابجا می‌شوند.
  • دستگاه دوخت ریلی یا ممتد عمودی: دستگاه دوخت ریلی عمودی مشابه با دستگاه ریلی رومیزی و ایستاده است و برای پرس نایلون‌های حاوی مایعات یا پودر بسیار مناسب است. البته از این دستگاه میتوان به صورت افقی نیز استفاده کرده که در این شرایط به آن دستگاه دوخت ریلی عمودی دو منظوره گفته می‌شود.
  • دستگاه دوخت ریلی یا ممتد با تزریق گاز: این دستگاه دوخت ریلی از قابلیت تزریق گاز برخوردار است. تزریق گاز سبب افزایش ماندگاری و عدم خراب‌شدگی مواد غذایی شده و به طول عمر آنها می‌افزاید. عملکرد آنها هم به این صورت است که در ابتدا تزریق گاز صورت گرفته و سپس عملیات دوخت و پرس انجام می‌شود. گاز تزریقی مصرفی در این دستگاه‌ها اغلب از نوع آرگون، هلیوم، ازت و نیتروژن است که باید با توجه به نوع محصول انتخاب و تزریق شود.
  • دستگاه دوخت ریلی مکنده، دمنده و صنعتی: در دستگاه دوخت ریلی مکنده، هوای موجود در بسته همزمان با پرس و دوخت مکش و خالی می‌شود. در این شرایط محصول به حالت وکیوم شده در آمده و ماندگاری و دوام بیشتری پیدا می‌کند. اما دستگاه دوخت ریلی دمنده برخلاف این دستگاه بوده و پس از تزریق هوا به داخل پاکت عمل پرس و دوخت را انجام می‌دهد. از این دستگاه‌ها بیشتر برای محصولاتی که شکننده و آسیب‌پذیرتر هستند استفاده می‌شود. دستگاه دوخت ریلی صنعتی نیز عملکردی مشابه با این دستگاه‌ها دارد. با این تفاوت که برای محصولات با وزن بالا (5 الی 25 کیلوگرم) کاربرد دارد. برای همین از دستگاه دوخت ریلی صنعتی در کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی با حجم بالا استفاده می‌شود.

مزایای استفاده از دوخت پلاستیک

 

مزایای استفاده از دوخت پلاستیک

 

همانطور که ملاحظه کردید دستگاه‌های دوخت پلاستیک در انواع مختلفی موجود هستند و هر یک در شرایط خاصی مورد استفاده قرار می‌گیرند. با استفاده از این دستگاه‌ها میتوان لبه‌های بسته‌های پلاستیکی یا نایلون را به هم دوخته و پرس کرد. در این شرایط محصول بدون هیچگونه مشکلی بسته‌بندی شده و به شکل مناسبی آماده عرضه به بازار می‌شود. حتی با استفاده از برخی از دستگاه‌های دوخت پلاستیک میتوان به داخل بسته گاز تزریق کرده و از این طریق موجب افزایش طول عمر محصولات شد. دستگاه‌های دوخت پلاستیک با قابلیت تزریق گاز برای موادی همچون مواد غذایی کاربرد زیادی دارند.

دستگاه‌های دوخت پلاستیک از نظر سایز نیز بسیار متنوع بوده و شامل انواعی همچون دستگاه دوخت پلاستیک 15 سانتی‌متری، دستگاه دوخت پلاستیک 20 سانتی‌متری، دستگاه دوخت پلاستیک 30 سانتی‌متری و دستگاه دوخت پلاستیک 60 سانتی‌متری می‌باشند.

انواع دستگاه دوخت پلاستیک در شرکت شالچیان

شرکت ماشین‌های اداری شالچیان، اولین شرکت وارد کننده دستگاه‌های چاپ و پس از چاپ در ایران است. این شرکت به واردات دستگاه‌ها و ماشین آلات مختلفی پرداخته و آنها را با کیفیت بالا و قیمت مناسب در اختیار متقاضیان قرار می‌دهد. دستگاه‌هایی نظیر دستگاه صحافی، دستگاه طلاکوب، دستگاه برش، دستگاه پرفراژ و خط تا، دستگاه پرس و سلفون‌کش و دستگاه‌های چاپ حرارتی و سابلیمیشن از بهترین برندها از طریق این شرکت قابل خرید هستند. همچنین انواع دستگاه دوخت و منگنه نظیر دستگاه‌های دوخت پلاستیک در این شرکت به فروش می‌رسد.

از انواع دستگاه دوخت پلاستیک موجود در این شرکت میتوان به دستگاه دوخت پلاستیک مدل 400 میلی متری، 300 میلی متری و 200 میلی متری اشاره کرد. حداکثر ابعاد دوخت و پرس در این دستگاه‌ها به ترتیب 400، 300 و 200 میلی متر است. این دستگاه‌ها از نوع رومیزی هستند و در محیط‌هایی مانند منزل، کارگاه و فروشگاه‌ها قابل استفاده می‌باشند. وزن سبک و ابعاد کوچک این دستگاه‌های دوخت پلاستیک باعث شده تا محبوبیت زیادی داشته باشند و به یکی از پرکاربردترین دستگاه‌ها برای بسته‌بندی‌های روزانه تبدیل شوند.

جمع بندی

دستگاه دوخت پلاستیک دستگاهی است که برای پرس و دوخت لبه انواع بسته‌های نایلونی و پلاستیکی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دستگاه‌ها از تنوع زیادی برخوردار هستند و از نظر سرعت، دقت و کارایی با هم متفاوت می‌باشند. با توجه به موارد اشاره شده در متن میتوانید بهترین دستگاه دوخت پلاستیک را انتخاب کرده و از آن به شکل مناسبی استفاده نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *