پرینتر

نحوه کار پرینترهای لیزری

نحوه کار پرینترهای لیزری

پرینترهای لیزری از محبوب‌ترین نوع پرینترها در ادارات و منازل هستند. آنها به دلیل سرعت بالا، کیفیت چاپ عالی و هزینه چاپ مقرون‌به‌صرفه شناخته می‌شوند. در این مقاله قصد داریم به طور کامل درمورد پرینتر‌های لیزری و نحوه کار آنها توضیح دهیم.

تاریخچه پرینترهای لیزری

در دهه 1960، شرکت زیراکس جایگاه عالی در بازار دستگاه‌های فتوکپی داشت. در سال 1969، گری استارک ودر، که در بخش توسعه محصول زیراکس کار می‌کرد، ایده استفاده از پرتو لیزر را برای ترسیم تصویری از آنچه که قرار بود مستقیماً روی درام دستگاه کپی، ایجاد شود ارائه داد. بلافاصله پس از آن، او به مرکز تحقیقات زیراکس پالو آلتو (PARC) منتقل شد و یک نمونه اولیه برای زیراکس 9700 ساخت که به‌عنوان اولین چاپگر لیزری شرکت زیراکس در سال 1978 به بازار آمد.

اما امروزه پرینترهای لیزری با قابلیت چاپ سه‌بعدی و تکنولوژی‌های پیشرفته در دست عموم قرار گرفته و جزو پرطرف‌دارترین و پرمصرف‌ترین پرینترهای بازار محسوب می‌شوند.

اجزای اصلی پرینتر لیزری

چاپگرهای لیزری از فناوری منحصربه‌فردی برخوردار هستند که هر جزء در آن کاربرد خاصی دارد؛ لذا پیش از آنکه به توضیح نحوه کار پرینترهای لیزری بپردازیم، بهتر است اجزای اصلی تشکیل‌دهنده آن‌ها را معرفی کنیم:

  • کارتریج: کارتریج، پودر تونری را که برای چاپ تصاویر و متن روی کاغذ استفاده می‌شود درون خود نگه می‌دارد.
  • درام: درام یک لوله فلزی است که با یک‌لایه حساس به نور (OPC) پوشیده شده است. لیزر پرینتر با تاباندن نور به درام، الکترواستاتیکی ایجاد می‌کند که ذرات تونر را به خود جذب می‌کند.
  • لیزر: پرتو لیزری برای ایجاد تصویر الکترواستاتیک روی درام استفاده می‌شود.
  • یونیت فیوزر: فیوزر از غلتک‌های گرم و فشار برای ذوب ذرات تونر و چسباندن آنها به کاغذ استفاده می‌کند.
  • غلتک‌ها: غلتک‌ها برای انتقال کاغذ و تونر در پرینتر استفاده می‌شوند.
  • پردازنده: پردازنده اطلاعات را از کامپیوتر دریافت می‌کند و آنها را به فرمتی تبدیل می‌کند که پرینتر می‌تواند درک کند.
  • حافظه: حافظه برای ذخیره اطلاعات و تصاویر چاپ شده استفاده می‌شود.
  • پنل کنترل: پنل کنترل به شما این امکان را می‌دهد که تنظیمات پرینتر را کنترل کنید و کارهای چاپی را شروع یا لغو کنید.

لازم به ذکر است پرینترهای لیزری از اجزا و طراحی پیچیده‌ای برخوردار هستند که در اینجا تنها به چند مورد اصلی آنها اشاره کرده‌ایم.

 

اجزای اصلی پرینتر لیزری

مراحل کار پرینتر لیزری

چاپگر لیزری از مرحله اتصال به منبع اطلاعات تا خروج کاغذ از پرینتر فرایندی را طی می‌کند که در ادامه به توضیح آنها خواهیم پرداخت:

1. دریافت اطلاعات

در ابتدایی‌ترین مرحله، پرینتر اطلاعاتی را که شامل متن، تصویر و یا هر دو هستند را از طریق بلوتوث، کابل USB، شبکه یا Wi-Fi از کامپیوتر دریافت می‌کند.

2. پردازش اطلاعات

پردازنده پرینتر اطلاعات دریافتی را پردازش نموده و آنها را به فرمت Raster که به‌صورت ماتریسی از نقاط است و هر نقطه نشان‌دهنده رنگ و روشنایی یک نقطه خاص روی کاغذ می‌باشد، تبدیل می‌کند. همچنین وضوح تصویر چاپ شده توسط تعداد نقاط در هر اینچ (DPI) تعیین می‌شود. علاوه بر این پرینترهای لیزری مدرن از تکنیک‌های مختلفی برای افزایش کیفیت تصویر، مانند تصحیح تصویر و رندرینگ پیشرفته، استفاده می‌کنند.

3. لیزر و سیستم اسکن

پس از دریافت و پردازش داده‌ها، لیزر پرینتر که از یک دیود لیزری نیمه‌هادی تشکیل شده و پرتو نور متمرکزی را منتشر می‌کند به سیستم اسکن که شامل آینه‎‌های متحرک و لنزها است تابیده می‌شود و آینه نور لیزر را به درام حساس به نور برمی‌گرداند سپس سیستم اسکن لیزر را به طور دقیق در سراسر درام هدایت می‌کند تا تصاویر با دقت و کیفیت بالا چاپ شوند.

4. ایجاد تصویر الکترواستاتیک

لیزر با تابش به درام، بار الکتریکی آن را در نقاطی که باید چاپ شوند، از بین برده و این نقاط با بار منفی شارژ می‌شوند. از طرفی نقاطی که لیزر به آنها تابیده نشده همچنان با بار مثبت باقی می‌مانند.

 

مراحل کار پرینتر لیزری

5. انتقال تونر

تونر که پودر ریز و رنگی است که از ذرات پلاستیکی و رنگ‌دانه تشکیل شده با بار مثبت شارژ و به درام می‌چسبد و جذب نقاط با بار منفی می‌شود.

6. انتقال تصویر به کاغذ

کاغذ با بار مثبت از طریق غلتک‌های مخصوص از کنار درام عبور کرده و ذرات تونر دارای بار منفی را به خود جذب می‌کند.

7. تثبیت تصویر

فیوزر نیز با استفاده از غلتک، فشار و حرارت را به کاغذ انتقال داده و باعث ذوب تونر و چسبیدن تصاویر و متون به‌صورت دائمی به کاغذ می‌شود. همچنین فیوزر باعث صافی و براقیت ذرات تونر نیز می‌گردد.

8. خروج کاغذ

در مرحله‌‎ی نهایی، کاغذ چاپ شده با استفاده از غلتک‌ها از پرینتر خارج می‌شود.

 

مزایا و معایب پرینترهای لیزری

مزایا و معایب پرینترهای لیزری

پرینترهای لیزری از مزایای متعددی همچون سرعت بالا، کیفیت بالای چاپ متون، هزینه‌های عملیاتی پایین، قابلیت چاپ در حجم بالا و دوام و استحکام خوب برخوردار هستند که این ویژگی‌ها آنها را به انتخابی ایده‌آل برای طیف گسترده‌ای از کاربردها تبدیل می‌کند.

اما درکنار مزایا و ویژگی‌های مثبت، چاپگرهای لیزری دارای نقاط ضعف و معایبی نیز هستند. از مشکلات این پرینتر می‌توان به تولید حرارت بالا هنگام کار، کیفیت چاپ پایین تصاویر نسبت به پرینترهای جوهرافشان، ابعاد بزرگ و عدم امکان استفاده از هر نوع کاغذی برای چاپ اشاره نمود.

جمع بندی

پرینترهای لیزری یکی از جدیدترین و به‌روزترین چاپگرها محسوب می‌شوند که مانند هر دستگاه دیجیتالی دیگری از مزایا و معایب مختص خود برخوردار هستند. عملکرد این چاپگرها بسیار سریع بوده و از نظر اقتصادی نیز مقرون‌به‌صرفه هستند.

اما پیش از انتخاب و خرید پرینتر موردنظر بهتر است بودجه، هدف استفاده از پرینتر و کاربردهای آن را مورد بررسی قرار دهید و سپس اقدام به خرید کنید.

در صورت تمایل برای خرید انواع پرینتر و یا دریافت مشاوره در این زمینه می‌توانید با کارشناسان فروشگاه شالچیان تماس حاصل نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *