کارتریج

مقایسه کارتریج و تونر

تفاوت کارتریج و تونر

کارتریج، به معنای محفظه‌ای غالباً استوانه‌ای‌شکل شامل تونر، جوهر و هر مادة دیگری است که جهت استفاده در مکانیزم‌های مختلف مانند چاپ در پرینتر طراحی شده است.

به‌صورت کلی کارتریج ‌ها را از نظر ماده اصلی آنها می‌توان به دودسته زیر تقسیم نمود:

  • کارتریج جوهری
  • کارتریج تونری (پودری)

کارتریج‌ جوهری چیست و چگونه کار می‌کند؟

همان‌طور که در ابتدای مقاله اشاره کردیم، کارتریج‌ها مانند یک مخزن عمل می‌کنند و چنانچه در این مخزن از رنگ‌های مایع همچون جوهر استفاده شود، به آن کارتریج جوهری گفته می‌شود. جوهرها از ترکیبی از رنگ‌دانه‌ها، حلال‌ها و مواد افزودنی تشکیل شده‌اند.

در کارتریج های جوهری، جوهر با عبور از هد کارتریج که در قسمت انتهایی آن قرار گرفته و از منافذ ریز بسیاری تشکیل به سطح کاغذ منتقل می‌شود.

همچنین پرینترهایی که از کارتریج جوهری استفاده نموده و از افشاندن قطرات جوهر برای فرایند چاپ استفاده می‌کنند، پرینترهای جوهرافشان نام دارند.

در این نوع چاپگرها، در داخل هر مخزن جوهر یک عامل گرمایشی وجود دارد که در واکنش به دستور دریافت شده از پرینتر و در کسری از ثانیه، جوهر گرم شده و قطرات آن توسط تفنگ‌های الکترونیکی روی کاغذ پرتاب می‌شود و درنهایت متن یا تصویر موردنظر روی کاغذ چاپ می‌گردد.

پرینترهای جوهرافشان معمولاً ظرفیت چاپ کمتری نسبت به تونرهای لیزری دارند. به طور متوسط، یک کارتریج جوهر می‌تواند حدود 200 تا 400 صفحه چاپ کند.

 

کارتریج‌ جوهری چیست و چگونه کار می‌کند؟

کارتریج تونری (پودری) چیست و چگونه کار می‌کند؟

در کارتریج تونری (پودری) به‌جای جوهر از پودرهای رنگی که شامل ترکیبی از کربن، پلیمرها و سایر مواد هستند استفاده می‌شود.

کربن مسئول ایجاد رنگ در چاپ است. پلیمرها به تونر شکل داده و به آن اجازه می‌دهند تا به کاغذ بچسبد. همچنین سایر مواد افزودنی به بهبود عملکرد تونر مانند جلوگیری از خشک‌شدن تونر یا ایجاد لکه کمک می‌کنند.

پرینترهایی که از کارتریج تونری استفاده می‌کنند، چاپگرهای لیزری نام دارند.

چاپگرهای لیزری از یک مخزن تونر، یک درام نوری و یک رول فویل تشکیل شده‌اند. مخزن تونر حاوی تونر است که از طریق رول فویل به درام نوری منتقل می‌شود. درام نوری از یک سطح حساس به نور تشکیل شده است که با استفاده از لیزر باردار می‌شود. تونر باردار شده سپس به کاغذ منتقل می‌شود و با استفاده از گرما به آن متصل می‌گردد.

پرینترهای لیزری به طور معمول می‌توانند حدود 2000 تا 4000 صفحه چاپ کنند.

 

کارتریج تونری (پودری) چیست و چگونه کار می‌کند؟

عوامل مؤثر در انتخاب نوع پرینتر و کارتریج

  • نوع کاغذی که می‌خواهید چاپ کنید: بسته به نوع کاغذی که می‌خواهید عمل چاپ را روی آن انجام دهید، می‌توانید نوع کارتریج و پرینتر را نیز انتخاب نمایید.
  • نوع چاپی که می‌خواهید انجام دهید: باتوجه‌به اینکه قصد چاپ عکس یا متن را دارید می‌توانید نسبت به انتخاب نوع پرینتر اقدام کنید.
  • سرعت چاپ: پرینترهای لیزری سرعت چاپ بیشتری نسبت به پرینترهای جوهرافشان دارند.
  • هزینه: معمولاً پرینترهای جوهرافشان و کارتریج های جوهری ارزان‌تر از پرینترهای لیزری و تونر هستند.

کارتریج جوهری و تونر دو ماده مصرفی مهم در پرینترها هستند که برای تولید تصاویر و متون استفاده می‌شوند. هر دو ماده مزایا و معایب خاص خود را دارند. انتخاب نوع مناسب کارتریج یا تونر به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله نوع پرینتر شما، میزان استفاده شما از پرینتر و بودجه شما. باتوجه‌به این عوامل و با رعایت نکات گفته شده در این مقاله، می‌توانید بهترین کارتریج یا تونر را برای نیازهای خود انتخاب کنید.

با ادامه توسعه فناوری‌های جدید، انتظار می‌رود که کارتریج و تونر به طور فزاینده‌ای مقرون‌به‌صرفه، کارآمد و سازگار با محیط‌زیست شوند. این امر می‌تواند به کاهش هزینه‌های چاپ و همچنین به محافظت از محیط‌زیست کمک کند.

 

عوامل مؤثر در انتخاب نوع پرینتر و کارتریج

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *