دستگاه پرس

دستگاه سلفون‌کش چیست؟

دستگاه سلفون_کش چیست؟

دستگاه سلفون‌کش یا استرچ‌کش از دستگاه‌های پوششی است که برای اعمال یک لایه نازک نایلون یا سلفون بر روی سطح کار مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دستگاه‌ها کاربرد زیادی دارند و در انواع متنوعی در بازار موجود می‌باشند. با سلفون‌کشی کاغذ و مقوا میتوان آنها را به صورت مقاومی به بازار عرضه کرد. در ادامه به بررسی بیشتر این دستگاه‌ها پرداخته و با انواع آن آشنا خواهیم شد.

سلفون‌کشی چیست؟

سلفون‌کشی کاغذ و مقوا یک امر رایج در صنعت چاپ و همچنین صنعت بسته‌بندی است. بسیاری از محصولات خوراکی و دارویی با سلفون بسته‌بندی و سپس روانه بازار می‌شوند. سلفون یک لایه نازک از جنس پلاستیک است که از نظر بهداشتی تایید شده است. این لایه نازک با استفاده از دستگاه سلفون‌کش بر روی سطح مورد نظر کشیده می‌شود و آن را از عوامل خارجی حفظ می‌کند.

سلفون‌کشی کاربرد گسترده‌ای دارد. از مهمترین کاربردهای آن باید به بسته‌بندی مواد غذایی، دارویی و کشاورزی اشاره کرد. علاوه بر این از سلفون‌کشی برای پوشش کاغذ و مقوا استفاده می‌شود. زمانی که عمل چاپ بر روی کاغذ و مقوا صورت بگیرد، یک لایه نازک سلفون و یا لمینت جهت حفاظت بر روی آنها کشیده می‌شود. با این کار چاپ صورت گرفته از تابش نور خورشید، نفوذ آب و رطوبت، هوازدگی و غیره حفظ شده و مدت زمان بیشتری به همان شکل باقی می‌ماند. سلفون‌کشی کاغذ و مقوا از محو و کم رنگ شدن چاپ جلوگیری کرده و از آنها به خوبی حفاظت می‌کند.

جنس سلفون چیست؟

 

جنس سلفون چیست؟

 

سلفون یک فیلم شفاف از جنس سلولز است. سلولز پلیمری طبیعی بوده که از خمیر کاغذ و یا خرده پنبه به وجود می‌آید. این مواد تحت تاثیر تغییرات شیمیایی به سلفون تبدیل می‌شوند. سلفون‌ها از مقاومت بالایی در برابر عوامل مختلف برخوردار هستند. این مواد میتوانند نسبت به ورود گرد و غبار، هوا و رطوبت از خود مقاومت نشان داده و سطح کار و یا محصول را به خوبی حفظ کنند. خوب است بدانید از آنجایی که سلفون‌ها از سلولز طبیعی ساخته می‌شوند، با محیط زیست سازگاری دارند و خیلی راحت تجزیه می‌شوند. برای همین تهدید و خطری برای محیط زیست محسوب نمی‌شوند. این فیلم‌های پلاستیکی در طولانی‌ترین حالت تا یک ماه تجزیه شده و از بین می‌روند. در حالی که فیلم‌های پلاستیکی ساخته شده از پلیمرهای مصنوعی ممکن است تا چند ماه در محیط باقی بمانند و خیلی دیرتر تجزیه شوند.

پلاستیک‌های سلفون شامل سه نوع اساسی هستند. سلفون صدفی، سلفون شفاف و سلفون متالایز شده. سلفون‌های شفاف به گونه‌ای هستند که بر روی سطح کاملا شفاف هستند و امکان مشاهده سطح زیرین خود را می‌دهند. این دسته از سلفون‌ها نسبت به انواع دیگر ارزان‌تر هستند. سلفون‌های متالایز شده هم همان سلفون‌هایی هستند که در بسته‌بندی مواد خوراکی مانند کیک و چیپس استفاده می‌شوند. از سلفون صدفی هم بیشتر برای مواد غذایی که در معرض فاسدشدگی هستند، استفاده می‌شود. مواد غذایی فاسد شونده که باید در یخچال و سردخانه نگهداری شوند، اغلب با استفاده از این سلفون پوشش داده می‌شوند.

عملیات سلفون‌کشی پس از چاپ

همانطور که متوجه شدیم سلفون‌کشی کاربردهای مختلفی داشته و برای بسته‌بندی بسیاری از محصولات و همچنین پوشش کاغذ و مقوا مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای همین میتوان گفت سلفون‌کشی یکی از مراحل مهم پس از چاپ است که در طی آن یک لایه نازک از پلاستیک بر روی سطح کار چسبیده می‌شود. این کار نیاز به دقت بالا دارد تا سلفون به خوبی بر روی سطح کار قرار بگیرد. عمل اتصال سلفون به کاغذ به دو روش مختلف قابل انجام است. این دو روش شامل استفاده از سلفون چسبی و سلفون حرارتی هستند.

از انواع سلفون باید به نوع چسبی پایه آب اشاره کرد. این سلفون به دلیل برخورداری از قیمت پایین، بسیار رایج و محبوب بوده و توسط افراد زیادی مورد استفاده قرار می‌گیرد. از آن هم بیشتر جهت بسته‌بندی مقوایی و جعبه با تیراژ بالا استفاده می‌شود. بر روی یک سطح این سلفون چسبی وجود دارد که در حالت معمول غیر چسبنده است. زمانی که این چسب با آب تماس پیدا کند، خاصیت چسبندگی پیدا کرده و میتواند به خوبی بر روی سطح قرار بگیرد. نوع دیگر سلفون هم حرارتی بوده که برخی افراد آن را از انواع لمینت می‌دانند. با این حال سلفون با لمینت تفاوت دارد.

تفاوت سلفون و لمینت چیست؟

گاهی اوقات از مواد مشابهی برای سلفون‌کشی و لمینت کاغذ و مقوا استفاده می‌شود. اما سلفون و لمینت با هم تفاوت‌های زیادی دارند که تفاوت اصلی و مهم آنها در گرماژ مواد مورد استفاده است. از آنجایی که در لمینت مواد گرماژ بالایی دارند، نتیجه کار معمولا از وزن بیشتری برخوردار شده و کاملا غیر منعطف می‌شود. به طوری که تا کردن اسناد و مدارک لمینت شده غیر ممکن شده و به سختی صورت می‌گیرد. این در حالی است که در سلفون‌کشی به وزن مواد اضافه نمی‌شود. همچنین خاصیت انعطاف‌پذیری از بین نرفته و میتوانند به راحتی تا شوند. برای همین در جعبه‌های مقوایی که نیاز به تا شدن دارند، از سلفون به جای لمینت استفاده می‌شود.

کاربرد سلفون‌کشی در صنعت چاپ

 

کاربرد سلفون_کشی در صنعت چاپ

 

سلفون‌کشی میتواند برای بسته‌بندی محصولات مختلفی از قبیل مواد خوراکی نظیر مرغ، گوشت و ماهی و همچنین محصولات دارویی مورد استفاده قرار بگیرد. همچنین بسیاری از لوازم آرایشی و بهداشتی با سلفون بسته‌بندی شده و به بازار عرضه می‌گردند. حال در رابطه با کاربرد سلفون‌کشی در صنعت چاپ میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • جلد کتاب و مجلات
  • کارت ویزیت
  • منو رستوران
  • کارت پستال، کارت دعوت، کارت تبریک و غیره

دستگاه سلفون‌کش و انواع آن

برای سلفون‌کشی نیاز به دستگاه‌های خاصی تحت عنوان دستگاه سلفون‌کش است. این دستگاه‌ها عملیات سلفون‌کشی را به صورت اتومات و یا نیمه اتومات انجام می‌دهند و از ایجاد چروکیدگی بر سطح کار جلوگیری می‌کنند. دستگاه‌های سلفون‌کش در انواع مختلفی موجود هستند و بر اساس نوع سلفون به دو دسته کلی تقسیم می‌شوند:

1. دستگاه سلفون‌کش سرد

در این دستگاه سلفون با استفاده از چسب بر روی سطح کار می‌چسبد. چسب روی سطح سلفون با آب فعال می‌شود و خاصیت چسبندگی پیدا می‌کند. از آنجایی که در این دستگاه خبری از اعمال حرارت نمی‌باشد، به آن دستگاه سلفون‌کش سرد گفته می‌شود. تغذیه کار چاپی در این دستگاه به صورت دستی و ماشینی انجام می‌شود. سلفون‌های آن هم میتوانند از نوع براق و یا مات انتخاب شوند تا با قرارگیری بر روی سطح موجب مات یا براق شدن آن شوند.

2. دستگاه سلفون‌کش حرارتی

 

دستگاه سلفون_کش حرارتی

 

سلفون‌کشی در این دستگاه‌ها با دستگاه سرد تفاوت دارد. همانطور که از نام دستگاه مشخص است، سلفون‌کشی با این دستگاه از طریق اعمال حرارت و گرما انجام می‌شود. به این صورت که سلفون گرما دیده و سپس بر روی سطح مورد نظر می‌چسبد. روش تغذیه آن هم مشابه آپاراتی ماشین آفست است.

دستگاه سلفون‌کش حرارتی بسته به سیلندری که گرمای لازم را تامین می‌کند، شامل انواع مختلفی است.

  • سیلندری که با روغن گرم می‌شود: این دستگاه‌های سلفون‌کشی حرارتی بهترین هدایت گرمایی را دارند.
  • سیلندری که با آب گرم می‌شود: این دستگاه‌ها انرژی زیادی مصرف می‌کنند. با این حال با محیط زیست سازگاری دارند.
  • سیلندری که با المنت گرم می‌شود: این سیلندرها با استفاده از المنت‌هایی گرم می‌شود که دور آن قرار می‌گیرد. از آنجایی هم که مانند سیلندر روغنی پخش گرمای یکسانی ندارند، سلفون بر روی تمام سطح به طور یکنواخت قرار نمی‌گیرد.
  • سیلندری که با ماکروویو گرم می‌شود: این سیلندرها از تکنولوژی جدید برخوردار هستند و برای گرم شدنشان از اشعه ماکروویو استفاده می‌شود.

قیمت و خرید دستگاه پرس و سلفون‌کش

دستگاه‌های سلفون‌کش توسط برندهای مختلفی به بازار عرضه می‌شوند. برخی از برندها که در این زمینه مطرح‌تر هستند و دستگاه‌های شاخص‌تری را تولید می‌کنند، دستگاه‌های خود را با قیمت بیشتری به بازار عرضه می‌کنند. علاوه بر این مشخصات فنی دستگاه نظیر میزان سرعت، حداکثر ضخامت، تعداد غلتک، نوع تغذیه کاغذ و دمای کاری بر روی قیمت خرید دستگاه سلفون‌کش موثر است.

برای اطلاع از قیمت و خرید دستگاه سلفون‌کش میتوانید با کارشناسان شرکت شالچیان در تماس باشید. در این شرکت انواع مختلفی از دستگاه‌های پرس و سلفون‌کش با قیمت مناسب به فروش می‌رسد. از انواع دستگاه سلفون‌کش موجود در این شرکت میتوان به دستگاه سلفون کش BOWAY F350C، دستگاه سلفون کش BOWAY F350D و دستگاه سلفون کش BOWAY F350A اشاره کرد که همگی از تولیدات برند معروف بووی هستند. دستگاه سلفون‌کش BOWAY F350C از سرعت سلفون‌کشی 240 کاغذ در ساعت برخوردار است و قادر به سلفون‌کشی گرم و سرد می‌باشد. دستگاه سلفون‌کش BOWAY F350D نیز از سرعت سلفون‌کشی 240 برگ کاغذ در ساعت برخوردار بوده و این کار را به صورت سرد و گرم انجام می‌دهد. دستگاه سلفون‌کش BOWAY F350A نیز از همین سرعت برخوردار است. نحوه جداسازی سلفون در آنها هم به صورت پرفراژ است.

جمع بندی

دستگاه سلفون‌کش از دستگاه‌های پس از چاپ محسوب می‌شود و برای سلفون‌کشی بر روی سطح متریالی نظیر کاغذ و مقوا مورد استفاده قرار می‌گیرد. همانطور که اشاره کردیم نحوه اعمال سلفون بر روی سطح میتواند به صورت سرد و یا گرم باشد که در نوع سرد از طریق چسب بر پایه آب این کار انجام می‌شود. اما در دستگاه سلفون‌کش گرم، این کار از طریق اعمال حرارت به سلفون صورت می‌گیرد. جهت خرید دستگاه سلفون‌کش مورد نظر خود میتوانید از طریق شرکت شالچیان اقدام نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *