کارتریج

نحوه شارژ کارتریج لیزری

چگونه کارتریج لیزری را شارژ کنیم؟

کارتریج لیزری از قطعات مهم در پرینترهای لیزری است که به وسیله پودر تونر عملیات چاپ بر روی کاغذ را انجام می‌دهد. در صورتی که میزان تونر کارتریج کاهش پیدا کند، بر روی کیفیت چاپ تاثیر گذاشته می‌شود. برای همین کارتریج‌ها نیاز به شارژ دارند تا بتوانند چاپ را با بالاترین کیفیت انجام دهند. در ادامه به بررسی کارتریج‌های لیزری و نحوه شارژ آنها خواهیم پرداخت.

کارتریج لیزری چیست؟

کارتریج یک قطعه درون پرینتر است که وظیفه چاپ محتوا بر روی کاغذ را بر عهده دارد. در واقع فرآیند چاپ توسط این قطعات انجام می‌شود و بدون آنها دستگاه پرینتر هیچ کارایی ندارد. کارتریج‌های موجود در بازار به طور کلی به دو دسته تقسیم می‌شوند. کارتریج‌های جوهری که مخصوص پرینترهای جوهر افشان و کارتریج‌های لیزری یا تونر که مخصوص پرینترهای لیزری هستند.

در پرینترهای لیزری تونرها نقش چاپ تصاویر و متن را بر عهده دارند. پودرها که به صورت ذرات پلاستیک میکروسکوپی هستند، با استفاده از گرما از طریق درام کارتریج بر روی کاغذ قرار می‌گیرند. عمل انتقال پودر توسط کارتریج لیزری خیلی سریع صورت می‌گیرد و مانع از خیس شدن کاغذ می‌شود. تونرها به رنگ‌های سیاه، زرد، قرمز و آبی موجود هستند. در پرینترهای لیزری سیاه و سفید پودر تونر به رنگ سیاه است. اما در پرینترهای رنگی پودر تونر شامل چهار رنگ اصلی سیاه، آبی، زرد و قرمز است.

اجزای مهم کارتریج لیزری

 

اجزای مهم کارتریج لیزری

 

هر کارتریج از چندین قطعه تشکیل می‌شود که هر کدام از آنها وظیفه خاصی را بر عهده دارند. این قطعات و اجزا شامل مخزن اصلی تونر، میکسر یا همزن تونر، داکتر بلید، مگنت، فوم رولر، درام، بلید و مخزن ضایعات هستند. در اینجا به بررسی برخی از این اجزا می‌پردازیم:

  • بدنه اصلی یا کاست کارتریج: بدنه کارتریج یک پوسته پلاستیکی است که تمام اجزای کارتریج در داخل آن قرار می‌گیرد. به این بخش کاست کارتریج پوکه یا شاسی کارتریج نیز گفته می‌شود.
  • مخزن تونر یا تانک پودر: منبع تغذیه کننده پودر در کارتریج است که توسط شرکت سازنده بر اساس ظرفیت کارتریج پر از پودر تونر می‌شود.
  • درام کارتریج: این قطعه یک میله استوانه‌ای شکل به رنگ آبی یا سبز است که همچون یک غلتک وظیفه انتقال تونر بر روی کاغذ را برعهده دارد. درام‌ها در کارتریج لیزری در بیشترین میزان اصطکاک قرار دارند و نسبت به سایر قطعات بیشتر آسیب می‌بینند. بیشترین ایراد این کارتریج‌ها هم از ناحیه درام است.
  • وایپر بلید: وایپر بلید یا برف پاک‌کن شامل یک قطعه فلزی و یک قطعه لاستیکی شفاف است که به هم چسبیده‌اند و یک تیغه را شکل داده‌اند. این قطعه با دو پیچ بر روی بخش ضایعات بسته شده و مانع از ریختن پودر به بیرون می‌شود. لبه لاستیکی بلید با درام در تماس است و تونرهای اضافی باقی مانده را جمع‌آوری کرده و به سمت مخزن ضایعات منتقل می‌نماید.
  • مگنت رولر یا مگنت کارتریج لیزری: مگنت رولر یک میله است که با حالت مغناطیسی خود و با باردار کردن تونر و انتقال پودر تونر به درام بر روی عملیات چاپ تاثیر می‌گذارد. در واقع این قطعه بر روی نقاط مثبت درام تونر می‌ریزد.
  • بوش سر مگنت: در انتهای دو سر مگنت بوش‌های پلاستیکی قرار دارد که به چرخش آن کمک می‌نمایند.
  • همزن یا میکسر کارتریج لیزری: در داخل مخزن اصلی پودر یک قطعه به نام همزن یا میکسر وجود دارد. این قطعه سبب پخش شدن تونر به صورت یکنواخت در داخل مخزن می‌شود. تونرهای موجود در داخل تانک یا مخزن نیاز به هم زدن یا پخش شدن دارند تا مشکل انباشته شدن پودر از بین برود.
  • فوم رولر کارتریج لیزری: فوم رولر یک میله از جنس لاستیکی یا فومی است که پس از هر نوبت چسبیدن تونر بر روی کاغذ، تونر باقی مانده بر روی درام را تمیز می‌کند. فوم رولر از حساسیت زیادی برخوردار است. به طوری که اثر انگشت هم میتواند سبب افت کیفیت آن شود. این قطعه حساس وظیفه دیگری هم دارد و آن آغشته کردن سطح درام کارتریج به بار الکتریسیته است.
  • داکتر بلید کارتریج لیزری: داکتر بلید یک تیغه فلزی با لبه لاستیکی است که در بخش خروجی پودر مخزن کارتریج قرار دارد. این تیغه وظیفه کنترل و تنظیم میزان تونر بر روی مگنت را بر عهده دارد. داکتر بلید میزان پودر تونر خارج شده از مخزن را تنظیم کرده و اجازه خروج پودر اضافی را نمی‌دهد.
  • چیپست کارتریج: این قطعات کار شمارنده را انجام می‌دهند و هر صفحه‌ای که چاپ می‌شود را مشخص می‌کنند. زمانی که تعداد صفحات چاپی به تعداد اعلام شده از سوی کارخانه برسد، از کار می‌افتد.
  • مخزن ضایعات تونر: تونرهای سوخته و اضافی بر روی سطح درام و سایر قطعات کارتریج، به مخزن ضایعات منتقل می‌شوند. این مخزن‌ها از گنجایش خاصی برخوردار هستند و پس از هر بار شارژ باید خالی شوند.
  • نوار پلمپ کارتریج: اکثر کارتریج‌های لیزری دارای یک نوار آب‌بندی یا پلمپ هستند که از کنار کارتریج چسبیده و مانع از عبور تونر از مخزن می‌شوند.

ابزارهای لازم برای شارژ تونر کارتریج لیزری

 

ابزارهای لازم برای شارژ تونر کارتریج لیزری

 

برای شارژ کارتریج لیزری میتوانید به مراکز خدمات کامپیوتر مراجعه کرده و کارتریج خود را برای شارژ به آنها بسپارید. در صورتی هم که ابزارهای لازم را در اختیار داشته باشید، میتوانید خودتان اقدام به این کار نمایید. مهمترین ابزار برای شارژ کارتریج لیزری، پودر تونر، پیچ گوشتی چهارسو، کاغذ یا روزنامه باطله، پارچه نرم و یک ابزار لبه تیز است. پس از آماده کردن این ابزارها میتوانید عمل شارژ کارتریج لیزری را شروع نمایید.

مراحل شارژ کارتریج لیزری

 

مراحل شارژ کارتریج لیزری

 

  • در اولین گام باید درپوشی که مانند حرف L است را با پیچ گوشتی از روی کارتریج باز کرد.
  • پوشش کناری را برداشته و به سراغ بخش درام بروید. درام را از بخش سفید یعنی دنده نگه دارید و آن را بیرون بکشید.
  • پس از جدا کردن بخش درام باید چرخنده PCR را جدا کنید.
  • به کمک ابزار نوک تیز کمی میله PCR را به سمت راست بکشید و سپس آن را به سمت بالا حرکت داده و در نهایت از سمت چپ خارج نمایید.
  • در این مرحله باید به جدا کردن بخش ضایعات و جوهر بپردازید که با کمک گیره یا میخ به هم متصل شده‌اند. برای این کار باید میخ‌هایی که در هر دو سمت کارتریج هستند را بیرون بکشید.
  • بعد از جدا کردن میخ‌ها از هر دو سمت کارتریج، باید فنر را خارج نمایید.
  • مرحله بعدی هم جدا کردن دو بخش اصلی کارتریج است. یکی از این دو بخش اصلی واحد ضایعات و دیگری بخش تونر است. تونر را نگه داشته و هر دو بخش را از هم جدا کنید.
  • بخش جوهر اضافی را بررسی کرده و فنری که برای باز شدن بخش جوهر اضافی باید برداشته شود را بررسی نمایید.
  • در ابتدا فنر و سپس روکش پلاستیکی را بردارید. پیچ‌های بخش ضایعات را جدا کرده تا وایپر بلید جدا گردد. پس از این کار باید جوهر اضافی که در این بخش جمع شده را خارج نمایید.
  • در این مرحله باید به تمیز کردن بخش ضایعات جمع شده و وایپر بلید بپردازید. با دستمال نرم این کار را انجام دهید و تمام بخش‌ها را به خوبی تمیز نمایید. برای این کار نباید از پارچه ضخیم یا برس استفاده کنید. چرا که سبب خراش برداشتن بلید می‌شوید.
  • پس از آن بخش جوهر اضافه را مجددا نصب کنید. در ابتدا وایپر بلید و سپس روکش پلاستیکی را تنظیم کنید. روکش باید در شیارها و برش‌ها به خوبی تثبیت شود.
  • سپس فنر را در جای خود قرار دهید. مراحل اشاره شده تنها برای باز کردن بخش جوهر اضافی و تمیز کردن آن بوده است. حال کار اصلی و شارژ تونر از این مرحله شروع می‌شود.
  • بخشی که جوهر در آن قرار دارد را باز کرده و آن را از جوهر پر نمایید.
  • سپس آن را در جای خود ببندید و دو بخشی که قبلا از هم جدا شده بودند را دوباره سوار کنید.
  • پس از جدا کردن پوشش کناری میتوانید روکش پلاستیکی سفید را مشاهده کنید. این بخش را بردارید و آن را از جوهر پر کنید.
  • روکش پلاستیکی سفید را برداشته و کارتریج را با دقت شارژ کنید. بعد از آن دو بخش یعنی بخش جوهر و ضایعات را به شکل صحیح و اولیه به هم وصل نمایید.
  • میخ‌هایی که از طرفین برداشته شده بودند را در جای خود قرار دهید. به سراغ چرخنده PCR بروید و آن را جاساز نمایید.
  • درام را نیز نصب کرده و در جایگاه خود قرار دهید. در نهایت پوشش کناری را تنظیم کنید و در جای خود بگذارید.

با اینکه مراحل شارژ کارتریج لیزری کمی طولانی و ظاهرا پیچیده است، اما به این صورت نبوده و با کمی دقت و توجه میتوانید این کار را به راحتی انجام دهید. در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر هم میتوانید با کارشناسان شالچیان تماس حاصل فرمایید.

جمع بندی

در صورتی که از چاپگر لیزری برخوردار هستید و نیاز به شارژ کارتریج آن دارید، با توجه به مراحل اشاره شده در متن میتوانید به انجام این کار بپردازید. در صورت عدم تمایل هم میتوانید شارژ کارتریج لیزری را به مراکز خدماتی در این زمینه بسپارید. خرید انواع کارتریج و تونر را نیز میتوانید از طریق شرکت شالچیان انجام دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *